Damla Kehribarların Nasıl Oluşumu ve Faydaları Hakkında?7th Ekim 2019

 

Kehribar taşı damla kehribar ve sıkma kehribar olarak ikiye ayrılır. Damla kehribarların oluşumu için çok uzun yıllar geçmesi gerekir. Kehribarlar reçine adlı bir maddeden oluşur. Reçine herhangi bir ağacın kırıldığında ya da zarar gördüğünde kendini iyileştirmek için salgıladığı sıvının ismidir. Genel olarak ardıç, çam ya da kayın gibi ağaçların reçinesi toprağa karışır. Daha sonra bunun üzerinden en az 25 ya da 30 senen geçtikten sonra bu reçine fosilleşir.

Fosilleşen Reçine

Bu reçinenin yıllar geçtikçe fosilleşmesi ve farklı maddeler ve canlılarla birleşerek taşlaşması sonucu kehribar dediğimiz taşlar oluşur. Özellikle bir sinek ya da böcek reçineye yapışır, içinden çıkamaz ve yıllar geçtikçe fosilleşirse damla kehribarın oluşumu daha da hızlanır. Ayrıca bu şekilde oluşan damla kehribarlar çok daha değerlidir. Bizim ülkemizde daha çok reçine bulunurken Litvanya, Ukrayna ve Baltık ülkeleri gibi yerlerde kehribar taşı da çıkarılır.

Kehribar Taşından Neler Yapılır?

Kehribar taşından tespih ya da takılar yapılabilir. Bunları üzerinizde taşımanız hem tarzınızı ve şıklığını tamamlar. Hem de uzmanlara göre kehribar taşının sağlımıza faydaları da vardır. Üzerimizde kehribar taşından bir şey taşımak bize şu faydaları sağlar:

  • Kehribar mide ve hazımsızlık sorunlarına iyi gelir.
  • Metabolizmanızın hızlanmasına katkıda bulunur.
  • Kehribar huzur ve dinginlik sağlar. Sinir hastalıklarına karşı da etkilidir.
  • Zehirlenme ve ani kanamalarda size yardımcı olabilir.
  • Soğuk algınlığı, grip ve bronşit gibi hastalıklara da iyi gelir.

 

Bademcik ve bağırsak rahatsızlıkları için de bir şifa kaynağıdır.

Orijinal Kehribar

Piyasada satılan her damla kehribara güvenemezsiniz. Kehribar satın almak için kesinlikle profesyonel ve güvenilir bir şekilde çalışan bir firmayı seçin. Ayrıca kehribarı test etmek için çeşitli yöntemler de vardır. Doğal kehribar taşları genel olarak üzeri çizik ve hasarlı taşlardır. Ayrıca içerisinde hava sıkışmasından dolayı kabarcıklar da görülebilir. Öte yandan gerçek kehribarlar birbirinin aynısı ve simetrik taşlar olamaz. Doğal kehribarlar genel olarak farklı boyutlarda, üzerlerinden bazı hasarlar ve farklılıklar bulunan ve genel olarak içerisinde kabarcıklar olan kehribarlardır.

 

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir