Akik Doğal Taşın Özellikleri ve Faydaları21st Ekim 2019

Akik doğal taş, ülkemizde ve dünyada en popüler ve değerli taşlar arasında yer almaktadır. Şarkıcının taşı adıyla da anılmaktadır. Günümüzde taş koleksiyonu tarafından en çok tanınan dünyaca ünlü sanatçı Adale de akik doğal taşını kullanmaktadır.
Akik doğal taşının en çok bilinen özellikleri arasında hayat enerjisinin arttırdığı yer almaktadır. Bunun yanı sıra cinsel isteklerin arttırdığı da birçok yerde bahsedilmektedir. Akik taşını ressam ve sanat ile ilgilenen kişilerde severek kullanır. Bunun nedeni, yaratıcılık içgüdüsünü arttırdığı iddia edilmektedir. Akik birbirine paralel olarak uzanan renkli çizgiler ile oluşmaktadır.
Ülkemizde akik taşının nazardan koruduğu ve kötü enerjiyi yok ettiği konusunda da bilgiler yer almaktadır. Her ülke ve inanca göre akik taşı hakkında faydaları değişkenlik göstermektedir. Doğal taşlar arasında görünüş olarak en cezbedici ve değerli olanlarındandır.

Diğer özellik ve faydaları detaylı bilgi

  • Günümüzde sıkça karşılaşılan cilt hastalıklarına (sivilce, leke vb.) iyi gelmektedir. Vücutta bulunan toksitleri dışarıya atarak genç görünümde kalınmasını sağlar.
  • Herhangi bir bölgede kesik veya yaralanma durumlarında kanı durdurmaya yardımcı olmaktadır. Doğru uygulama şekli, kanayan yere veya yanına temas halinde olmasıdır.
  • Korkuları en hızlı bir şekilde yenme konusunda yardımcı olur. Örneğin, karanlıktan korkanlar, yükseklikten korkanlar ve köpek – kedi korkması gibi şekillendirebiliriz.
  • Sınava hazırlanan öğrencilere tavsiye edilmektedir. Bunun nedeni, sınavlara çalışırken daha fazla yoğunlaşma, algıda açıklık ve daha iyi düşünme gibi etkenleri bulunuyor.
  • Göz ağrıları hissedildiğinde gözle temas edildiğinde göz ağrılarının yok olduğu gözlemlenmiştir.
    Diş ve kemik problemi çekenler için önerilir, kemikleri güçlendirmektedir.
  • Günümüzün rahatsızlığı olan depresyon için en iyi gelen doğal taşlardan bir tanesidir. Duygusal çöküntü ve bunun gibi sıkıntılar çeken kişilerin kullanması önerilmektedir.
  • Hamilelik döneminde anne ve bebek sağlığı ile ilgili faydaları vardır. Genelde bebekler doğduktan sonra akik taşı ile yapılmış bileklikler tavsiye edilmektedir. Kadınlarda, stresi azaltırken aynı zamanda anne sütünde de artış sağlamaktadır.
  • Geçmiş dönemlerde mide rahatsızlığı (sindirim bozukluğu) olan kişiler suyun içerisinde akik taşını bekleterek içtiklerinde rahatlatıcı etkisi olduğu gözlemlenmiştir.
About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir