Geçmişten Günümüze El İşçiliği Gümüş Yüzükler30th Eylül 2019

El işçiliği yüzükler tarihin ilk yıllarından beri padişah ve aileleri tarafından kabul görmüş, kıymetli aksesuarlardır. Öyle ki üzerinde de birçok anlam barındırır. Bu anlamlı hediyeler, verilen kişiyi de veren kişiyi de farklı kılar. Gümüş yüzüklerinde üzerinde bulunan taşlar değerini artıran ve özellik yükleyen öğelerdir. Fakat doğru ürünü aldığınızdan emin olmak için detaycı ve titiz olmakta fayda vardır.

Bir Gümüş Yüzükte Olması Gerekenler

Gerçek gümüş aldığınızdan emin olmak için dikkat etmeniz gereken noktalar mevcuttur. Böylelikle ödemenizin boşuna gitmediği gibi, rahatlıkla da takabileceğiniz gümüş ürünler satın alabilirsiniz.

  • Gümüşün değerini belirleyen ayar mutlaka yazmalıdır.
  • Gümüş içerisinde herhangi bir bakır ya da aloy gibi karışımların yer alıp almadığı, var ise miktarı öğrenilmelidir.
  • Gümüş kabul edilebilir ayarı 925, 800 ve 900 ayar olarak geçmektedir.
  • Gümüşün gerçekliğinin anlaşılması için kararıyor olması gerekir.
  • Gerçek gümüş fiyatı altın kadar pahalı olmasa da ürünün ayar değerinde olmalıdır. Eğer el işçiliği ise bu fiyat altın fiyatına yakın bile olabilir.
  • Birebir gerçek gümüş anlaşılırlığı zordur bu sebeple ürünü aldığınız yerin ticaret odası kaydı olması gereklidir. Böylelikle ürün üzerinde ayar ve tescil damgası yer alır. Bu da aklınızdaki soru işaretlerini siler.
  • Gümüş ne çok ağır ne de çok hafif olmalı, orta bir ağırlığa sahip olmalıdır.
  • El yapımı olduğu söyleniyorsa, üzerindeki taşların ne taşı olduğu ve etkisi, gerçekliği sorgulanmalıdır.

 

Gümüş yüzük, kolye, bileklik, broş gibi ürünleri alırken belirtilen detaylara dikkat ettiğinizde, yaşanacak herhangi bir sıkıntının önüne geçmiş olursunuz. Kopma, kırılma ya da taş düşmede de ürünü rahatlıkla tamir ettirebilme şansına sahip olursunuz. El yapımı ürünlerin özelliklerinde merdiven altı ürünlerle karşılaşmamak için çok daha detaycı olmakta fayda vardır.

Sevdiklerinizi mutlu etmek için hem şık hem de uygun fiyatlı, kalıcı hediyeler için gümüş takıları tercih edebilirsiniz. Kararmasını geciktirmek için su, deterjan, kapalı ve nemli ortamlardan uzak tutmalısınız. Özellikle banyolarda muhafaza edilen gümüş takılar çok daha hızlı kararma sağlamaktadır.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir