Erkek Yüzükte En Çok Tercih Edilen Tasarımlar30th Eylül 2019

Kadınların hayatında son derece fazla yer kaplayan takıların başında yüzükler gelir. Yüzükler bazen nişan, evlilik gibi özel günlerin simgesi olarak takılırken bazen de günlük hayatta tamamlayıcı aksesuar olarak kullanılabilir. Bu durum artık erkekler için de geçerlidir.

Erkekler de sadece özel günlerin işareti olarak kullanılmasının dışında aksesuar olarak da yüzük kullanmayı tercih etmeye başlamıştır. Erkeklerin taktıkları yüzüklerin de belli bir trend ve moda oluşturması bu nedenden dolayı mümkün bir hal almıştır. Erkek yüzüklerinde kadınların tercihleri kadar geniş ve farklı modellerin olması da bunun sonucu olarak ortaya çıkar.

Trendler

Erkek yüzüklerinde sayılabilecek modellerin yanında en çok kullanılan ve tercih edilen modellerin trend olması durumu da meydana gelmiştir. Trend olan yüzükler genelde erkeklerin günlük yaşamlarında da sıklıkla takabilecekleri modellerden oluşur.

Bunlar:

  • Gümüş modeller,
  • Taşlı Modeller,
  • Mineli Modeller,
  • Sade tasarımlar olarak sıralanabilir.

 

Erkek tasarımlarında sadelikten yana olan modeller kadar değerli taşlardan meydana gelen tasarımlar da vardır. Çünkü özel günlerinizi daha da özel kılacak olan tasarımlar kadar günlük yaşamınızda aksesuar olarak kullanacağınız modeller de son derece fazla talep görür. Tasarımları ise bu trendler belirler.

Tasarımlarda Öne Çıkanlar

Erkeklerin en sık tercih ettikleri modellerin başında genelde gümüş modeller gelir. Sadelikten yana olanların tercih ettiği model demek de yanlış olmayacaktır. Genç veya olgun erkeklerin tercih ettikleri modellerin başında ise taşlılar yer alır. Taşlı modeller daha ağır ve özel işçilik gerektiren modeller olduklarından özel anlamları olan veya özel günlere uyum sağlayan modeller olarak da bilinir.

Taşsız olan modellere de bakıldığında Osmanlı model veya motiflerinin işlendiği model ve tasarımların ön planda olduğu görülür. Bu modeller de son derece talep gören tasarımlardır. Yüzükte süslemeye önem verenler için ise mine sanatının uygulandığı özel yüzükler tercih edilir.

Nelere Dikkat Edilmelidir?

Erkek yüzük modellerinde elinizde yakışan ve parmaklarınızı daha estetik gösterecek modeller denemek daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Ek olarak tarzınıza da uyumlu olması önerilir.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir