İstanbul’un Fethini Gören Üsküdar3rd Haziran 2015

Üsküdar, bir ulu rü’yayı görenler şehri!
Seni gıpta ile hatırlar vatanın her şehri.
Hepsi der: “Hangi şehir görmüş onun gördüğünü?
Bizim İstanbul’u fethettiğimiz mutlu günü!”

(Yahya Kemal Beyatlı)

Yazımıza Yahya Kemal’in bu sözleriyle başlayalım dedik. Şiirin bu kısmında Üsküdar’dan şehir diye söz ediyor şair. Evet, tarihi semtimiz 1926 yılına kadar şehirdi; 1926 yılında ise İstanbul iline bağlı tarih kokan bir ilçe olmaya başladı. Beykoz’un güneyinde, Ümraniye’nin güneybatısında, Ataşehir’in batısında, Kadıköy’ün kuzeyinde, İstanbul Boğazı’nın ise doğusunda yer alan bu güzide semtin sokaklarında gezerken hâlâ o buram buram tarih kokusunun almak mümkün. Buradan Boğaz’a doğru baktığınızda Kız Kulesi karşılıyor bizi. Kafamızı kaldırırsak semtin omuzlarına basmış yukardan bakan Çamlıca Tepesi’ni görüyoruz. Bu semtin dört bir yanı güzellikleriyle dolu.
Şimdi kalkıp buralarda gidip gezmek geliyor değil mi içinizden. Diyelim ki geziyorsunuz Üsküdar’ın tarih kokulu sokaklarını, bu esnada Tesbihane logosunu görürseniz eğer şaşırmayın. Sizlere daha yakın olmak için Üsküdar’a da geliyoruz 🙂 13 Haziran 2015 Cumartesi günü saat 14.00’te Selman-ı Pak Caddesi No: 19 Bayraktar Pasajı Üsküdar’da buluşalım. Yeni buluşma adresimizi sizlerin katılımlarıyla açalım 🙂

 

üsküdar manzarası tesbihane

üsküdar manzarası tesbihane

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir