İstanbul’un En Eski Âşıkları – Galata Kulesi ve Kız Kulesi8th Haziran 2015

İstanbul’daki tarihi yapılar üzerine çeşitli hikâyeler, masallar yazılmıştır. Peki, siz İstanbul’ en yaşlı iki aşığını duydunuz mu?

Kız Kulesi’nin o ihtişamlı boğaza bakışlarını görmüşsünüzdür. Kız Kulesi’nin kaç senesinde yapıldığı tam bilinmese de M.Ö. 410 yılında yazılmış olan yazıtlarda Kız kulesinden söz ediliyor. Kız Kulesi İstanbul Boğazı’nın en görkemli yerinde nazlı nazlı kısmetini beklemiş durmuş senelerce. Fakat onun o güzelliğine yaraşır bir delikanlıyı bulamamış koca İstanbul’da.

Aradan yıllar geçmiş M.S. 507 yılında (yazılı kaynaklar bu yönde) İstanbul Boğazı’na tepeden bakan yakışıklı heybetli bir delikanl ı yükselmiş. Yükselmiş ya bir de ne görsün boğazın en görkemli yerinde güzelliğini yıllarca korumuş gönlünü verebileceği bir maşuk arayan Kız Kulesi.

Senelerce birbirlerine melül melül bakmışlar. Ulaşmalarının imkânsız olduğunu anlamışlar Fakat vazgeçmemişler. İmkânsızlıklar daha da âşık etmiş iki ihtiyar aşığı. Kız tarafı nazlı tabi bekliyor ki maşuk bir adım atsın. Böyle yaklaşık 1000 sene beklemişler. 1632 yılında yakışıklı maşuğumuz bir mektup yazıyor. Hazarfen Ahmet Çelebi’ye mektubu veriyor. Hazarfen mektubu bir posta güvercini misali uçarak Kız Kulesine götürüyor. Kız Kulesi mektubu alıyor. Mektupta Galata’nın dilinden Kız Kulesi’ne olan aşkı dökülüyordu.

Seneler geçmiş durmuş ikisi de Boğaz’ı eskisi gibi görebiliyor. Etrafına yapılan onca yapıya rağmen ikisi de birbirlerinden vazgeçemediler…

Şimdi İstanbul’un en yaşlı delikanlısı, yılların eskitemediği Galata Kulesi’ni ve senelere rağmen hala güzelliğinden zerre kaybetmeyen Kız Kulesi’ni sizin için buluşturduk. Kız Kulesi’ni parmağınızda bir yüzük Galata Kulesi’ni ise elinizde bir tesbih olarak kullanın diye Tesbihane ailesi sizler için bu iki modelini sundu…

Kız Kulesi tasarımlı yüzüğü incelemek için: www.tesbihane.com

Galata Kulesi Tasarımlı tesbihleri incelemek için: www.tesbihane.com

galata kulesi tesbih, kız kulesi yüzük

galata kulesi tesbih, kız kulesi yüzük

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir