İnci Gibi Olmuşsun…23rd Haziran 2015

İnci

İnci gibi olmuşsun 🙂

 

İnci günümüzde ne kadar çok kullanılan bir takı oldu. Etrafınıza dikkat ederseniz çok fazla aksesuarın üzerinde görebileceğiniz doğal bir taş.

İnci için doğal bir taş demiştik. Peki, bahsettiğimiz bu taş nasıl meydana geliyor bunu hiç düşündünüz mü? Yazımız da tam bu soruya cevap olsun diye yazdık.

Denizde yaşayan, istiridye gibi bazı sert kabuklu deniz hayvanlarının savunma mekanizması olarak bilinir. Bu kabuklu canlıların içerisine kum tanesi parazit veya yapay olarak bir sedef parçası girerse canlı bu yabancı maddenin kendisine zarar vermemesi için maddenin etrafını bizim inci adını verdiğimiz taş ile kaplar.

İstiridye gibi canlılar denizde mikro organizmalar ile beslendiklerinden vücutlarına yabancı tanımsız bir madde girdiğinde kendilerine bir zarar verilmemesi için %92+- si kalsiyum karbonattan meydana gelen bu maddeyi ortaya çıkarıyor.

Günümüzde inci üretebilmek için bu yumuşakçaların yetiştirilmesi yaygınlaşmıştır. Bu kültür incilerinin yetiştirilmesi ise 3 ilâ 7 yıl sürmektedir.

En çok bilinen rengi sedef beyazı olarak bilinen renktir. Bu rengin yanında pembe ve siyah renkleri de bilinir. Fakat siyah rengi çok nadir bulunduğu için daha değerlidir.

Bu doğaltaşı güvenilir ve işinde uzmanlaşmış bir ekipten satın almak isterseniz sizleri www.tesbihane.com adresine bekleriz 🙂

İnci

İnci

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir