Bekle Bizi Başkent…25th Haziran 2015

Bursa

İlk başkente değer vermeye…

 

Osmanlı’nın beylikten devlete geldiğini duymuşuzdur. Çok hızlı büyüyen ve izlerini yüzyıllar boyunca tüm dünyaya bırakmış bu devletin ilk başkenti neresiydi biliyor musunuz?

Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti Bursa şehridir. Bursa yüzyıllar boyunca tarihini korumuş bir şehirdir. Sadece Osmanlı’yı değil tabi ki de daha nicelerini üzerinde barındırmış bir şehirdir. Bu kadar çok değer olmasının en büyük sebebi ise Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlamasıdır.

Yeşil Türbe, Uludağ, Ulu Cami, Cumalıkızık, İznik, Emirsultan, Tophane, İnkaya, Koza Han, Yıldırım Medresesi, Yeşil Medrese, Suuçtu Şelalesi, Muradiye, Arap Şükrü Sokağı, Ulubat Gölü, Bursa Kalesi, Oylat, Atatürk Müzesi, Türk İslam Eserleri Müzesi ve Karagöz Mezar Anıtı gibi birbirinden değerli daha nice tarihi eserlere ev sahipliği yapıyor bu şehrimiz.

Şimdi o kadar tarihi yerleri saydık ama Bursa’nın yemekleri de meşhur 🙂

Bursa denildiğinde akla gelen ilk şey iskender kebap ve kestane şekeridir. Mağlıç ve mihaliç peynirini unutmadık tabi ki. İnegöl köfte, kemalpaşa tatlısı ve kaymaklı ekmek kadayıfı da unutulmaması gereken lezzetlerden. 🙂

Evet, Bursa denildiğinde aklımıza gelebilecek tarihi yerleri, yemekleri, tatlıları (unuttuklarımız haricinde) saydık 🙂

Peki, Bursa’ya Osmanlı temalı tasarımlarımızla tarihimizi tekrar hatırlatmaya, sizlere daha yakın olmaya geleceğimizi söylesek… Kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi? Tesbihane olarak yeni şubemizi Bursa’ya Altıparmak’a açıyoruz. Takipte kalın çok yakın bir zamanda Bursa’dayız. Açılışa özel hediyelerimizi kampanyalarımızı kaçırmayın. 🙂

 

Bursa Açılış

Bursa Açılış

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir