Erzurum Elması; Oltu Taşı7th Şubat 2015

Oltu taşı ardıç ağacının fosilleşmiş halidir. Gerek kehribar gibi fosil grubu ürün olması gerekse benzer özellikler göstermesi nedeniyle “Siyah Kehribar” adıyla da anılır. Oltu taşı toprak altından çıkartıldığında yumuşak, işlenmesi kolay bir yapıdadır. Bu nedenle çeşitli süs takıları yapımında kullanılmaktadır. Özellikle oltu taşından yapılmış tesbihlerin ünü bütün dünyaya yayılmıştır.


Taş Erzurum-Oltu yöremizde çıkartıldığından bu yöreyle özdeşleşmiş ve tüm dünyada bu isimle bilinip talep görmüştür. Ancak bu taş sadece Erzurum-Oltu’da çıkartılmamaktadır. Günümüzde Erzurum-Oltu’da taş rezervleri oldukça düşük olduğundan Gürcistan ve çevresinden taş çıkartılmakta, Erzurum’a getirilip işlenmektedir. Erzurum menşei taş kalite anlamında 1.sınıf taştır, Gürcistan menşei taş 2.sınıf olarak nitelendirilebilir. İnternet mağazamız üzerinde her iki gruba ait örneklerin sunumu yapılmaktadır.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

One Comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir