Fringe’den Tesbihe: Kehribar6th Şubat 2015

Fringe dizisini izleyenler hatırlayacaktır. Dünyayı istila eden güçler, insanları kehribarın içine hapsetmeye başlarlar; çünkü kehribarın içindeki cisimler milyonlarca yıl değişse de formunu kaybetmemektedir. Peki kehribar (amber) nedir?

Kehribar, çoğumuzun aşina olduğu ağaç üzerindeki reçinenin fosilleşmiş halidir. Çoğunlukla kozalaklı ağaçların reçinesinden oluşmasının yanında tropikal çiçekli ağaçlarda da oluştuğu gözlemlenmektedir. Bu ağaç reçineleri kendilerini salgılayan ağaçla birlikte veya tek başına lagün, delta veya deniz ortamına taşınmaktadır. Milyonlarca sene boyunca bu ortama taşınmış, bazen yüzlerce metre kalınlığa ulaşmış tabakaların altında kalan reçine, geçen bu zaman boyunca basınç ve sıcaklık etkenleriyle birlikte sertleşerek kehribara dönüşür.
Kehribarın oluşum süresi basınç, sıcaklık ve geçen zamanla alakalıdır. Yeterli basınç ve sıcaklıkta bulunmayan reçine, tam anlamıyla kehribar kıvamına gelemez, copal adı verilen tam olgunlaşmamış kehribar oluşur.


Günümüzde tam olgunluğa ulaşmış, en makbul kehribar baltık ülkeleri çevresinden çıkartılmaktadır ve çeşitli obje yapımında kullanılmaktadır.
İnternet sitemiz üzerinden aldığınız bütün tesbihler orijinaldir ve şüphe olması durumunda sorgusuz sualsiz iade garantilidir.

Kehribardan yapılan en özel objeler tesbih, kehribar tesbihlerin en özelleri de yaptıkları işlere gönüllerini vermiş olan Türk tesbih ustalarının yaptıkları sanat eserleridir.

 

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

One Comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir