Akik Taşı10th Şubat 2015

Doğaltaşlarımızdan olan akik taşını birçok defa duymuşsunuzdur; peki bu değerli taş nerelerde kullanılır ve faydaları nelerdir?

Akik taşı tarih boyunca; yüzük taşı, mühür, düğme, süs eşyaları vb. yapımında yaygın olarak kullanılmıştır. En bilinen ve bulunan rengi ateş kırmızısıdır. Doğada daha az bulunmakla birlikte siyah, beyaz, mavi, yeşil, sarı, turuncu ve kahverengi olanları da vardır. Diğer minerallerden etkilenerek yosunlu bir görünüm aldığında Agat (Yosunlu Akik) adını alır. Bu lekeler çizgi, dalga ve hare halini de alabilir. Siyah ve beyaz renk aldığında Oniks adını alır.

Akıl ve mantık gücünü geliştirir. Nazara karşı koruma sağlar. Hamilelikte bebek sağlığı için faydalıdır. Tansiyonu dengeler. Hemen hemen tüm burç özelliklerine uyar.

Akik taşının bunların yanı sıra uykusuzluğa, korkaklığa ve hatta metabolizmanın düzgün çalışmasına faydası olduğu da bilinen şeyler arasındadır.

tesbihane.com

Doğaltaşların Faydaları

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir